Van különbség a linkek között?

A linképítés sokak számára rejtélyes dolog, hiszen kicsit valóban megfoghatatlan. Egyik weboldalon kihelyeznek egy linket, és ettől a linkelt domain előrébb kerül a keresőkben. Hogyan is működik ez pontosan?

Van különbség a linkek között?

Sokkal bonyolultabb, mint elsőre látszik

A világhálóra elhelyezett linkek egyfajta ajánlások egy másik weboldalra. A Google már a kezdetek óta figyelmet szentel a keresési rangsor megállapításához egy adott weboldalra mutató linkek számának. Korábban még nem volt annyira fontos a link minősége, ennek is köszönhetően terjedtek el a linkkatalógusok, amik a mai napig is működnek, bár kisebb hatékonysággal. Az itt elhelyezett linkek tiszavirág életűek, hiszen ha a tulajdonos megunja, bármikor eltávolíthatja. A ragsorolási pozíció befolyásolásához sok kell belőlük, de a befektetett munka és az eredmény nem áll egymással arányos értékben. A linkek meglétét folyamatosan ellenőrizni kell, és amik megszűnnek, azok helyett újat kell építeni.

Másik megoldás lehet a minőségi linkek építése, amit nagyon sok esetben PR cikkes linképítésnek is neveznek. Ez azt jelenti, hogy szintén erre a célra szakosodott weboldalakon elhelyezett releváns írásból linkelik meg az adott weboldalt. Az ilyen linknek sokkal nagyobb ereje van, és a linképítők garanciát vállalnak a linkek tartósságára is. Ezek az oldalak nagyon magas PR értékkel rendelkeznek, és a Google eleve bizalmat szavaz nekik már csak az előéletük miatt is. Mivel ezek a linkek jóval erősebbek, mint a linkkatalógusban elhelyezett társaik, kevesebb is kell belőlük.

Bármelyik megoldásról is legyen szó, érdemes szakemberre bízni a feladatot, hiszen a rosszul vagy gyenge oldalra kiépített linkek még káros hatással is lehetnek egy adott weboldalra.


Címkék: Szolgáltatások, Minőségi linkek
Dátum: 2019-02-25
Programozás könyv
Hirdetés