Valóban a drágább az olcsóbb?

Sokan azt hiszik, hogy spórolnak azzal, ha például olcsóbb számítástechnikai eszközt vagy éppen autót vesznek. A mai gazdasági helyzetet figyelembe véve nem csoda, hogy a tulajdonosok megpróbálják minél jobban kitolni az új jármű- és laptopvásárlás idejét, ezzel tovább használva a meglévőket. A KSH adatai szerint a magyar eszközök átlagéletkora 13 év, és ez évről-évre növekszik.

Valóban a drágább az olcsóbb?

Az újat nem mindenki engedheti meg magának

Szűkös pénzügyi keretek mellett az átlagember igyekszik csökkenteni kiadásait, de vajon jól jár-e pénzügyileg, ha a létfontosságú eszközök fenntartásán spórol? Felmérések bebizonyították, hogy a rendszeresen karbantartott eszközök tovább használhatóak, autók esetén kevésbé szennyezik a környezetet, eredeti értékükből kevesebbet veszítenek és természetesen sokkal biztonságosabbak is.

A szervizelés elhanyagolása gyorsabb elhasználódáshoz vezet, így egészen kis problémák is számottevő bajokat idézhetnek elő. A gyártók által adott üzleti tanácsok között is szerepel az elektronikai alkatrészek időszakos portalanítása, tisztítása. Hazánkban az autók általában átlag feletti használatnak vannak kitéve, így még előbb érik meg a cserére egy-egy alkatrész, mint külföldi társainál.

Azokon az eszközökön, amiket nap mint nap használunk, nem szabad spórolni, hiszen ha többet van a szervizben, mint amennyit használjuk, akkor az olcsóbb igazából drágább, főleg, ha a használati időtartamot is figyelembe vesszük. Egy jobb minőségű drágább eszköz kevesebb szervizelést és ráköltést igényel. Lehet, hogy amikor megvásároljuk, akkor hirtelen sokba kerül, de egy idő után biztosan megtérül az ára. Egy drágább cikk sokkal tovább szolgálja a tulajdonosát, így amikor megérett a cserére, még gond nélkül eladható, maximum a használatból adódó jelek láthatóak rajta.


Címkék: Kereskedelem, Üzleti tanácsok
Dátum: 2019-05-13
Programozás könyv
Hirdetés