Munkafüzet az informatika érettségi teljesítéséhez

Az emelt szintű informatika érettségi teljesítése a legelső hivatalos mérföldkő azok számára, akik programozóként képzelik el a jövőjüket. A felkészülést nem szabad félvállról venni, ugyanis az érettségizőknek komoly követelményeket kell teljesíteniük ahhoz, hogy jó jegyet szerezhessenek.

Munkafüzet az informatika érettségi teljesítéséhez

Érettségizők véleménye

Az érettségizők főleg a programozást említik, amikor felteszik nekik a kérdést, hogy szerintük melyek voltak a legnehezebb informatika érettségi feladatok. Sajnos sokan meg is buknak vagy ha sikerül is átmenniük, akkor kettes jeggyel zárják a középiskolai tanulmányaikat, ami a felvételizés szempontjából egyértelmű hátrányt jelent a számukra.

Példatár a felkészüléshez

Az informatika érettségi feladatok egy része a programozáshoz kapcsolódik, ami azt jelenti, hogy a vizsgázóknak ismerniük kell az alapvető programozási algoritmusokat és tisztában kell lenniük a ciklusok, elágazások, tömbök, függvények és fájlkezelés témakörével. A Programozz Te is mesterfokon c. két kötetes feladatgyűjteményben összesen 330 gyakorló feladatot, 160 elméleti kérdést, 100 feleletválasztós kérdést és 16 keresztrejtvényt találnak a diákok, amik lehetőséget adnak nekik a gyakorlásra, illetve a tudások folyamatos visszaellenőrzésére.

Melyik kötetet érdemes választani?

Azoknak, akik strukturált programnyelvet választanak, például a C-t vagy a Python-t, nekik az első kötet használata ajánlott. Akik viszont objektumorientált programnyelvet szeretnének tanulni, a Java vagy C++ nyelvet, nekik az első és a második kötetet egyaránt érdemes beszerezni. Az egyes kötetekben szereplő feladatok egymásra épülnek és kiegészítik egymást. A munkafüzet megvásárlásával a diákok fél évig -10%-os kedvezménnyel vehetnek részt a szerző programozás oktatásán, melynek keretén belül személyes segítséget kapnak a felkészüléshez.


Címkék: Számítástechnika, Informatika érettségi feladatok
Dátum: 2020-11-02
Programozás könyv
Hirdetés