Fogorvosi segítség mindenkinek

Biztos már veled is megesett, hogy hétvégen egy kellemes ebéd közben hirtelen belenyilallt egy éles fájdalom a fogadba. Akkor talán még nem is törődtél vele, de a fájdalom csak nem akart múlni. Már másra sem tudtál koncentrálni, csak a fogadra. A kellemes, nyugodt hétvégen búcsút mondhattál. De mit tudnál ilyenkor tenni? Hogyan lehet csillapítani a brutális fogfájást otthon? Kitől lehet segítséget kérni? Van-e esetleg olyan módszer, amivel akár 2 perc alatt is jelentősen csillapítható a fogfájás? A válasz: igen.

Fogorvosi segítség mindenkinek

Van egy jó hírünk. Elindult egy új fogászati blog, ahol fogorvosaink minden felmerülő kérdésre igyekeznek választ adni. Ízelítő az eddigi fontosabb témákból.

Mit lehet enni és inni foghúzás után?

A foghúzás az egyik legkellemetlenebb fogorvosi beavatkozás. Nagy megterhelés a fognak és a páciensnek is. Nagyon örülünk, ha végre túl vagyunk rajta. De vajon mennyi idő múlva ehetünk és ihatunk. Foghúzás után mit lehet enni és inni? Milyen ételeket és italokat kerüljünk?

A fogászati beavatkozás után 2-3 óráig tilos bármilyen ételt fogyasztani, illetve azt ezt követő napokban is figyelni kell néhány dologra. A foghúzás után a fogínyen seb keletkezik, melynek gyógyulása egyénenként eltér, de optimális esetben kb. 5 napig tart.

Érdemes elolvasni a cikkünket, mert nagyon sok hasznos információt találhat benne.

Fogmosás helyes technikája

Sokan úgy gondolják, hogy elegendő gyorsan megmosni a fogukat. Ez egy nagy tévedés. Ha nem vagyunk tisztában a helyes fogmosás technikájával, akkor hamar a fogorvosi székben találjuk magunkat. Mind a fogmosás időtartama, mind a helyes technika nagyon fontos fogaink épségének megőrzése érdekében, legyen szó akár hagyományos, akár napjainkban nagy népszerűségnek örvendő elektromos fogkefe használatáról.

Fentieken kívül a gyakoriságra is érdemes odafigyelnünk, különben az egészséges fogaink szuvasodni kezdenek. Ez pedig szeretnénk elkerülni, igaz? Olvassa el cikkünket és a következő fogmosásnál alkalmazza az ott leírtakat.

Esztétikus fogtömés fajták

A fogszuvasodást nagyon nehéz elkerülni. Könnyen előfordulhat velünk, hogy „tönkremegy” a fogunk. Ahhoz, hogy a fogunkat megmentsük fogtömésre lesz szükségünk. Napjaink a korszerű és fokozatosan fejlődő fogászatának köszönhetően többfajta tömés közül is választhatunk, az alacsonyabb költségű amalgám töméstől az arany vagy kerámia tömésig.

De melyiket válaszuk? Milyen fogtömés fajták és típusok vannak?

Keresd fel weboldalunkat

Tehát ne feledd, ha bármilyen fogászati problémád van, vagy csak tájékozódni szeretnél a fogászatról, fogápolásról, a fogorvos-valaszol.hu weboldal segít neked. Amennyiben kérdésedre, vagy érdeklődésedre nem találod meg a megfelelő választ, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot. Minden ötletnek örülünk. Fogorvosaink szakszerű tájékoztatást nyújtanak minden érdeklődőnek.

Kellemes olvasást kívánunk ;)

Fogorvos válaszol – fogászati blog mindenkinek


Címkék: Szolgáltatások, Fogorvos válaszol
Dátum: 2020-06-03
Programozás könyv
Hirdetés