Egy rendkívüli és izgalmas anime sorozat

Az első kérdésem az, hogy mi európaiak hogyan is vélekedünk a Halálról? Az európai kultúrában az ókortól kezdve volt elképzelése az embereknek arról, hogy mégis hogy nézhet ki a Halál, avagy a Kaszás más néven emlegetve.

Egy rendkívüli és izgalmas anime sorozat

A Bleach anime sorozat megkerülhetetlen műnek tűnik, de miért is?

A jelenkori felfogás mindenesetre a következő: egy magas, csuklyás alak fekete lepelt viselve gyűjti be az emberi lelkeket kezében hosszú nyelű, görbe pengéjű kaszával. Egyesek szerint teste csupán egy fehér csontváz, mások szerint a lepel alatt ember alakot öltött. Ehhez az elképzelésünkhöz mégis miben tud hozzájárulni a Bleach? Hozzátesz a gondolatainkhoz vagy elvesz belőlük?

Történetünkben a Halál, mint egyetlen entitás, nem létezik, viszont eme lények nem is olyanok, mint amilyeneket a Death Note-ban (Halállista) láthattunk. Itt a halál intézményesítve van, egy sor halálistennek nevezett lélek áll a rendelkezésünkre, akik segítik az emberek átjutását a túloldalra. Ezek a személyek területekkel rendelkeznek, amikért felelősek, ugyanúgy, mint egy sima vállalatnál, itt is vannak dolgozók, azoknak meg vannak főnökeik, sőt a főnököknek is vannak főnökeik. Itt pontosan tudjuk, hogy nem egy Halál visz át mindenkit a függönyön túlra, hanem többen munkálkodnak rajta. És hogy van-e kaszájuk? Hát persze, még ha nem is annyira néz ki kaszának a dolog, inkább kardok azok, amiket használnak. Persze mivel tudjuk, hogy japán műről van szó, a szamurájok hazájából, ezért annyira nem is szabad meglepődni azon, hogy a kardkultúra ennyire áthatja a Bleachet is. Hozzá kell tennem, hogy ez Halál Kft., ami foglalkoztatja a „dolgozókat” is olyan tipikusan japán dolog.

Aki úgy gondolja, hogy szívesen megismerkedne egy másfajta nézőponttal a témában, az talán arra is választ kaphat, hogyan képzeli el a Bleach anime sorozat a Mennyországot és a Poklot, és hogy miért jó az nekünk, ha a halálunk után rájövünk, mégsem igaz? De ezekre az égető kérdésekre csak az anime megnézésével kaphatunk választ!


Címkék: Életkedv, Bleach anime sorozat
Dátum: 2019-05-07
Programozás könyv
Hirdetés