Egy jó vicc bearanyozza a napot

A viccek mindig, mindenhol feldobják a hangulatot. Még akkor is, ha épp hétfő reggel van és neki kell lendülni a szürke hétköznapoknak. Ilyenkor érdemes kézbe venni egy offline viccmagazint és elolvasni benne néhány poént, hogy biztosan jól induljon a nap.

Egy jó vicc bearanyozza a napot

Az is remek megoldás, ha az illető bekapcsolja a számítógépét vagy előveszi az okostelefonját és felkeres néhány olyan weboldalt, amik a humoros tartalomra specializálódtak. A világhálón nemcsak írásos anyagokon lehet jóízűt nevetni, hanem képeken, videókon és a manapság oly nagy népszerűségnek örvendő mémeken, illetve gifeken is.

A nevetésben rejlő erő

Köztudott, hogy a nevetés hatására a test beindítja az endorfintermelést, ami egyfajta boldogságérzetként nyilvánul meg az emberben. Ennél azonban sokkal többről van szó, ugyanis ez a hormon más szempontból is rendkívül értékes a szervezet számára. Mindamellett, hogy nagymértékben csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert és jó közérzetet generál, sőt még az öregedési folyamatok lassításában is nagy szerepet játszik. Amikor vicceket olvas vagy hall valaki, akkor az endorfintermelésnek köszönhetően kirobbanó formába kerül.

Jó hangulat az irodában

A jó viccek olyan dolgok, melyeket érdemes megosztani másokkal, így ugyanis a többiek is részesülhetnek a pillanatnyi boldogság élményében és ők is fiatalodhatnak egy kicsit. A munkahelyen ellőtt poénok esetében azonban érdemes odafigyelni arra, hogy mindig a megfelelő időpontra legyenek időzítve a viccmesélések. Például ebédszünetre vagy a közösségi helyiségekben való tartózkodás idejére, amikor a munkatársak maguk között vannak. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy a főnökben épp ellenkező hatást vált ki a poénkodás és ahelyett, hogy derülne egy jót a hallottakon, mindenkit szigorúan a munka folytatására int.


Címkék: Életkedv, Viccek
Dátum: 2019-01-31
Programozás könyv
Hirdetés