Babaruhát babafonalból készíts!

Aki babaruha kötését vagy horgolását határozza el, annak célszerű alapanyagként valamilyen babafonalat választania. A babafonal vegyszermentes, vagyis előállítása során nem használtak káros vegyszereket, és ezt ökotanúsítvány is igazolja. Úgymond nyálálló, vagyis a baba szájába kerülve nem oldódik ki a fonalból káros anyag a baba nyálától, és nem fenyegeti allergia tőle.

Babaruhát babafonalból készíts!

Fontos, hogy ne szöszöljön, a belőle készített ruha legyen gépben mosható, szárítógépben szárítható, mégpedig úgy, hogy ne nyúljon meg, ne deformálódjék el. A gombolyagokra rajzolt kezelési utasításokat ennek érdekében be kell tartani. A jó babafonal az összevarrásoknál is finom marad, texturája laza, légátáresztő, nem izzadnak bele a babák se télen, se nyáron.

A norvégmintás kötéshez gyakorlat kell

Aki még kezdőnek számít a kötés-horgolás műfajában, az válasszon egyszerűbben elkészíthető modellt és mintát, mondjuk egy takarót vagy egy sálat simakötéssel. Aztán ha belejön a kötésbe, akkor jöhetnek a bonyolultabb megoldások, lehet méhsejtmintát is választani a babahálózsákhoz, csavart bordákat a kis kardigánra, norvégmintát a pulcsira. A jól sikerült kézműves termékek eladása sem nehéz, például a datbaby.hu webolalon keresztül.

Hogyan válasszunk kötőtűt?

A használt kötőtűt mindig a fonal vastagságához viszonyítva kell kiválasztani, általános szabály, hogy a kötőtű legyen kétszer olyan vastag, mint a fonal. A gombolyagok címkéin is gyakran feltüntetik, hogy hanyas kötőtűvel ajánlott belőle kötni, a tűk méretszámozása a tű átmérője milliméterben. Vannak egyenes és vannak körkötőtűk, van, aki az egyikkel, van, aki a másik típussal szeret jobban dolgozni. A végeredmény mindegyikkel igen szép lehet.


Címkék: Életkedv, Kézműves termékek eladása
Dátum: 2020-04-17
Programozás könyv
Hirdetés