A B2B rendszerek előnyei

Ma már nagyon sok olyan weboldal található, ahol összehozzák a keresletet és a kínálatot egymással. A B2B (business to business) rendszerek nagyon jól működnek Magyarországon, mindamellett használatuk rendkívül egyszerű, és még kényelmesek is.

A B2B rendszerek előnyei

Megbízható üzleti partnerek

A legtöbb ilyen rendszerben az üzemeltetők saját maguk ellenőrzik a vállalkozókat, cégeket, amikor a rendszerbe felviszik őket. A regisztrációt követően kapnak egy felhasználónevet és egy jelszót, amivel be tudnak lépni az online felületre. A rendszer egyszerű, csupán fel kell adni egy keresletet, és várni kell az árajánlatokra. Az egész folyamat egy zárt rendszerben történik, minden résztvevő kap egy emailt a feladott keresletről, akik aztán ajánlatot tehetnek a megrendelőnek a keresletben meghatározott dátumig. A döntéshozatal után csak egyvalaki kerül kiválasztásra a pályázó üzleti partnerek közül, akivel aztán megkezdődik a közös munka.

Általában az ilyen rendszerek használata regisztrációs díjhoz kötött, de ha valaki ügyes, akkor biztosan megtérül ez a befektetés. A B2B rendszerek kényelmesek, hiszen nem kell a vállalkozónak mennie a feladat után, hanem csak elegendő regisztrálnia egy weboldalra, ahol kedvére válogathat a gyakran változó kínálatból. Legyen szó bármilyen mobil eszközről, a keresés és a szűrés könnyen megoldható, hiszen ezek a weboldalak már reszponzív megvalósítással készülnek el.

A legtöbb B2B szerződésben benne van, hogy ha a felhasználó egy évig nem talál magának megfelelő munkát, akkor a regisztrációs költséget visszatérítik. Ezek után már kijelenthető, hogy szinte veszélytelen az ilyen oldalak használata, hiszen ha egyetlen megkeresés vagy ajánlat sem érkezik, akkor sem éri nagy veszteség a felhasználót.


Címkék: Kereskedelem, Üzleti partnerek
Dátum: 2019-02-27
Programozás könyv
Hirdetés